Energia eòlica

L'home sempre ha aprofitat l'energia del vent. El primer molí del qual tenim referències va funcionar al segle VI abans de Crist. Des de llavors, la tecnologia eòlica s'ha anat diversificant i ha permès bombejar aigua, moldre gra i, en l'actualitat, generar electricitat. Els darrers avenços permeten aprofitar millor el vent i, en conseqüència, produir més energia i reduir-ne el cost. L'energia eòlica és avui el sector energètic amb un creixement més ràpid en tot el món.

Els aerogeneradors tenen una vida útil d'entre 20 i 25 anys de mitjana. Passat aquest període, es poden substituir els aerogeneradors antics o bé desmantellar el parc. Els aerogeneradors vells es poden reutilitzar per determinats usos o bé reaprofitar-se com a ferralla. D'aquesta manera la instal.lació d'un parc eòlic es completament reversible.

Les energies renovables són vitals en la nostra lluita contra el canvi climàtic i tecnologies com l'eòlica poden ajudar a construir un sistema de generació d'energia sostenible pel futur.

Iniciar pàgina web Principis de l'energia eòlica: ELIOCAT

Altres pàgines web d'interés:
Projecte fet amb els alumnes: